Adobe PDF (2.67 MB)
Title Details:
Λιπίδια
Authors: Spiliopoulos, Ioakeim
Reviewer: Sarigiannis, Ioannis
Subject: NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > CHEMISTRY > INORGANIC CHEMISTRY > AGRICULTURAL CHEMISTRY/CHEMURGY
Keywords:
Lipids
Fatty Acids
Polyunsaturated Fatty Acids
Fats
Oils
Simple Triglycerides
Mixed Triglycerides
Triglycerides Hydrolysis
Triglycerides Oxidation
Antioxidants
Glycerophospholipids
Lecithin
Cephalins
Sphingophospholipids
Sphingoglycolipids
Omega-3 Omega-6 Fatty Acids
Simple Lipids
Complex Lipids
Nutral Lipids
Polar Lipids
Steroids
Description:
Abstract:
Στο κεφάλαιο αυτό περιγράφεται η δομή και τα βασικά χαρακτηριστικά των κυριότερων κατηγοριών των λιπιδίων όπως λιπαρά οξέα, τριγλυκερίδια, φωσφολιπίδια, σφιγγογλυκολιπίδια και στερόλες. Με την ολοκλήρωση του κεφαλαίου ο φοιτητής θα μπορεί να κατατάσσει τα λιπίδια σε κατηγορίες, να ερμηνεύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας λιπιδίων και να εξηγεί τον ιδιαίτερο βιολογικό ρόλο ορισμένων από αυτά.
Table of Contents:
21.1 Λιπαρά οξέα
21.2 Τριγλυκερίδια
21.2.1 Υδρογόνωση ελαίων
21.2.2 Υδρόλυση τριγλυκεριδίων
21.2.3 Οξείδωση τριγλυκεριδίων
21.3 Φωσφολιπίδια
21.3.1 Γλυκεροφωσφολιπίδια
21.3.2 Σφιγγοφωσφολιπίδια
21.4 Σφιγγογλυκολιπίδια
21.5 Στεροειδή
21.6 Ταξινόμηση λιπιδίων
Linguistic Editors: Kalliaras, Dimitris
Technical Editors: Papavasileiou, Spyridon
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/933
Bibliographic Reference: Spiliopoulos, I. (2015). Λιπίδια [Chapter]. In Spiliopoulos, I., Vakros, I., & Xaplanteri, M. 2015. Χημεία [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/933
Language: Greek
Is Part of: Χημεία
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions