Adobe PDF (297.19 kB)
Title Details:
Η ελληνική πολιτική κουλτούρα: Ιστορικοί παράγοντες που επέδρασαν στη διαμόρφωσή της. Βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις. Πρώτες ενδείξεις από τη μελέτη της πολιτικής κοινωνικοποίησης στην εφηβεία.
Authors: Pantelidou Malouta, Maria
Reviewer: Kakepaki, Maria
Subject: LAW AND SOCIAL SCIENCES > POLITICAL SCIENCES
LAW AND SOCIAL SCIENCES > POLITICAL SCIENCES
Keywords:
Socialization
Political Attitudes
Values Political Behaviour Gender
Greek Political Culture Generations
Description:
Abstract:
Το κεφάλαιο επικεντρώνεται στην ιστορική διαδικασία διαμόρφωσης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας, τόσο από τις αρχές διαμόρφωσης του νεο-ελληνικού κράτους αλλά και τα κατάλοιπα του παρελθόντος, όσο και τις πιο πρόσφατες εμπειρίες μέχρι την μεταπολίτευση. Παρουσιάζονται οι βασικές προσεγγίσεις με επίκεντρο το έργο του Ν. Διαμαντούρου και τις κριτικές αντιδράσεις που προκάλεσε, και επισημαίνονται οι διαφορές στις προσεγγίσεις.
Linguistic Editors: Konachos, Dimitrios
Graphic Editors: Gazetas, Nikos
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/3532
Bibliographic Reference: Pantelidou Malouta, M. (2015). Η ελληνική πολιτική κουλτούρα: Ιστορικοί παράγοντες που επέδρασαν στη διαμόρφωσή της. Βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις. Πρώτες ενδείξεις από τη μελέτη της πολιτικής κοινωνικοποίησης στην εφηβεία. [Chapter]. In Pantelidou Malouta, M. 2015. Πολιτισμικές συνιστώσες της πολιτικής διαδικασίας [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/3532
Language: Greek
Is Part of: Πολιτισμικές συνιστώσες της πολιτικής διαδικασίας
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions