Adobe PDF (8.25 MB)
EPUB (8.84 MB)
Download
Table of Contents - Adobe PDF (379.46 kB)
Brochure
Download
User comments
Title Details:
Χρηματοοικονομική λογιστική
Authors: Tourna - Germanou, Eleni
Reviewer: Asonitou, Sofia
Subject: LAW AND SOCIAL SCIENCES > ECONOMIC SCIENCES > BUSINESS ADMINISTRATION AND BUSINESS ECONOMICS; MARKETING; ACCOUNTING > ACCOUNTING AND AUDITING
Keywords:
Financial Statements
General Ledger
Accounting Journal
Balance Sheet
Income Statement
Trial Balance
Accounting Plan
Credit Debit
Description:
Abstract:
Η τεχνολογία, η παγκοσμιοποίηση και η μεγάλη ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας κατά τα τελευταία χρόνια έχουν σημαντική επίδραση στην προσέγγιση των γνώσεων της Λογιστικής και στην άσκηση του Λογιστικού Επαγγέλματος. Το βιβλίο αυτό έχει σαν σκοπό να βοηθήσει φοιτητές οικονομικών σχολών αλλά και στελέχη επιχειρήσεων να κατανοήσουν τις θεωρητικές έννοιες της Λογιστικής καθώς και να τις εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις αλλά κυρίως να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες της στην λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Το σύγγραμμα είναι οργανωμένο σε 3 κύρια μέρη και η ύλη του εξελίσσεται αρμονικά από τα απλά στα σύνθετα θέματα ώστε να καταστούν κατανοητά.

Στο Μέρος Α (Το πλαίσιο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής) γίνεται μία εισαγωγή στις έννοιες του οικονομικού περιβάλλοντος και της χρηματοοικονομικής Λογιστικής καθώς και του ισχύοντος νομικού πλαισίου σύμφωνα με το οποίο η Λογιστική εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις.

Στο Μέρος Β (Η εφαρμογή της Λογιστικής) γίνεται εκτενής αναφορά στις διαδικασίες τήρησης λογιστικών βιβλίων με διπλογραφικό τρόπο. Στο μέρος αυτό παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης, τα Λογιστικά της βιβλία και η καταχώρηση των συναλλαγών σε αυτά χωρίς, αλλά και σύμφωνα με το Ε.Γ.Λ.Σ. Το Μέρος Β ολοκληρώνεται με μία πλήρη παρουσίαση του δωδεκάμηνου λογιστικού κύκλου.

Στο Μέρος Γ (Ειδικά Θέματα Λογιστικής) παρουσιάζονται εξειδικευμένα θέματα της Λογιστικής και συνδέονται οι λογιστικές πληροφορίες με την λήψη αποφάσεων.

Το βιβλίο αυτό εκτός της θεωρίας σε κάθε κεφάλαιο παρατίθενται πολυάριθμα αναλυτικά παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις. Επίσης στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν ερωτήσεις στην ύλη του κεφαλαίου και ασκήσεις προς επίλυση. Ο αναγνώστης μετά την μελέτη του βιβλίου θα είναι ικανός να: τηρήσει Λογιστικά βιβλία με το διπλογραφικό σύστημα και να χρησιμοποιήσει τις λογιστικές πληροφορίες για να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της επιχείρησης.
Linguistic Editors: Smprini, Theofili
Technical Editors: Koukouletsos, Konstantinos
Type: Undergraduate textbook
Creation Date: 2015
Item Details:
ISBN 978-960-603-186-1
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
DOI http://dx.doi.org/10.57713/kallipos-950
Handle http://hdl.handle.net/11419/946
Bibliographic Reference: Tourna - Germanou, E. (2015). Χρηματοοικονομική λογιστική [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://dx.doi.org/10.57713/kallipos-950
Language: Greek
Consists of:
1. Οικονομικό περιβάλλον της Λογιστικής
2. Εισαγωγή στις έννοιες της Λογιστικής
3. Θεωρητικό και Νομικό Πλαίσιο της Λογιστικής
4. Οι Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις των Επιχειρήσεων
5. Οι Λογαριασμοί, μια λεπτομερής παρουσίασή τους
6. Καταχώρηση Συναλλαγών στα Λογιστικά Βιβλία
7. Ε.Γ.Λ.Σ. και Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
8. Αποτίμηση αποθεμάτων
9. Λογιστικές Εγγραφές Τέλους Χρήσης
10. Ο Λογιστικός Κύκλος, μία πλήρης παρουσίασή του
11. Οι Λογαριασμοί Τάξεως
12. Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα
13. Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων - Λήψη Αποφάσεων
14. Οικονομική Κατάσταση Οντοτήτων
Number of pages 450
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions
User comments
There are no published comments available!