Title Details: | |
Η αντίληψη της γεύσης του πικρού |
|
Authors: |
Papanikolaou, Georgios |
Reviewer: |
Patrinos, Georgios |
Subject: | MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > LIFE SCIENCES > MOLECULAR BIOSCIENCES > GENETICS |
Keywords: |
Human Genetics
|
Description: | |
Abstract: |
Το κεφάλαιο αυτό ανασκοπεί σε θεωρητικό επίπεδο την αντίληψη του πικρού τις σχέσεις γονοτύπου - φαινοτύπου και την πληθυσμιακή γενετική της ποικιλότητας στην αντίληψη του πικρού. Αποσκοπεί στην σύνδεση σε ένα ενιαίο θεωρητικό πλαίσιο των ερημάτων των φοιτητών στις ασκήσεις που προηγήθηκαν.Η αντίληψη του πικρού. Οι γευστικοί υποδοχείς του πικρού. TAS2R38 και αντίληψη του πικρού, συσχετισμοί γονοτύπου φαινοτύπου.Συζήτηση - ανάλυση των ευρημάτων του φαινοτυπικού και γονοτυπικού ελέγχου της αντίληψης του πικρού στη ουσία PTC , συζήτηση και σχολιασμός των ευρημάτων της τάξης.
|
Table of Contents: |
Η αντίληψη της γεύσης του πικρού
13.1 Η αίσθηση της γεύσης 13.1.1 Οι λειτουργίες της γεύσης 13.1.2 Το αισθητήριο όργανο της γεύσης 13.1.3 Οι γευστικοί υποδοχείς 13.2 Η πικρή αίσθηση του φαινυλθειοκαρβαμιδίου (PTC) 13.2.1 Ιστορική αναδρομή 13.2.2 Ο φαινότυπος της πικρής γεύσης του PTC 13.2.3 Συσχετίσεις με παθολογικές καταστάσεις 13.2.4 Συσχετίσεις με τις διατροφικές προτιμήσεις 13.3 Ερωτήσεις - εργασίες 13.4 Βιβλιογραφία |
Linguistic Editors: |
Pantos, Panagiotis |
Type: |
Chapter |
Creation Date: | 2015 |
Item Details: | |
License: |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr |
Handle | http://hdl.handle.net/11419/653 |
Bibliographic Reference: | Papanikolaou, G. (2015). Η αντίληψη της γεύσης του πικρού [Chapter]. In Papanikolaou, G., Palaiologou, D., Katsareli, E., Katsila, T., Tsarouha, H., Tzetis, M., Lilakos, K., & Doukissas, L. 2015. Laboratory Exercises in Human Genetics [Laboratory Guide]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/653 |
Language: |
Greek |
Is Part of: |
Laboratory Exercises in Human Genetics |
Number of pages |
9 |
Publication Origin: |
Kallipos, Open Academic Editions |