Adobe PDF (3.43 MB)
Title Details:
Η αντίληψη της γεύσης του πικρού
Authors: Papanikolaou, Georgios
Reviewer: Patrinos, Georgios
Subject: MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > LIFE SCIENCES > MOLECULAR BIOSCIENCES > GENETICS
Keywords:
Human Genetics
Description:
Abstract:
Το κεφάλαιο αυτό ανασκοπεί σε θεωρητικό επίπεδο την αντίληψη του πικρού τις σχέσεις γονοτύπου - φαινοτύπου και την πληθυσμιακή γενετική της ποικιλότητας στην αντίληψη του πικρού. Αποσκοπεί στην σύνδεση σε ένα ενιαίο θεωρητικό πλαίσιο των ερημάτων των φοιτητών στις ασκήσεις που προηγήθηκαν.Η αντίληψη του πικρού. Οι γευστικοί υποδοχείς του πικρού. TAS2R38 και αντίληψη του πικρού, συσχετισμοί γονοτύπου φαινοτύπου.Συζήτηση - ανάλυση των ευρημάτων του φαινοτυπικού και γονοτυπικού ελέγχου της αντίληψης του πικρού στη ουσία PTC , συζήτηση και σχολιασμός των ευρημάτων της τάξης.
Table of Contents:
Η αντίληψη της γεύσης του πικρού
13.1 Η αίσθηση της γεύσης
13.1.1 Οι λειτουργίες της γεύσης
13.1.2 Το αισθητήριο όργανο της γεύσης
13.1.3 Οι γευστικοί υποδοχείς
13.2 Η πικρή αίσθηση του φαινυλθειοκαρβαμιδίου (PTC)
13.2.1 Ιστορική αναδρομή
13.2.2 Ο φαινότυπος της πικρής γεύσης του PTC
13.2.3 Συσχετίσεις με παθολογικές καταστάσεις
13.2.4 Συσχετίσεις με τις διατροφικές προτιμήσεις
13.3 Ερωτήσεις - εργασίες
13.4 Βιβλιογραφία
Linguistic Editors: Pantos, Panagiotis
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/653
Bibliographic Reference: Papanikolaou, G. (2015). Η αντίληψη της γεύσης του πικρού [Chapter]. In Papanikolaou, G., Palaiologou, D., Katsareli, E., Katsila, T., Tsarouha, H., Tzetis, M., Lilakos, K., & Doukissas, L. 2015. Laboratory Exercises in Human Genetics [Laboratory Guide]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/653
Language: Greek
Is Part of: Laboratory Exercises in Human Genetics
Number of pages 9
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions