Adobe PDF (5.65 MB)
Title Details:
Τα ψηφιακά εργαλεία καλλιτεχνικής έκφρασης που αφορούν στις νέες εικόνες (τρισδιάστατα γραφικά)
Authors: Santorinaios, Matthaios
Zoi, Stavroula
Dimitriadi, Nefeli
Diamantopoulos, Taxiarchis
Bardakos, Giannis
Reviewer: Makris, Dimitrios
Subject: HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > VISUAL ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PERFORMING ARTS
Keywords:
3D Image Creation
3D Image Production
Tools For 3d Image Creation And Processing
Description:
Abstract:
Παρουσιάζεται η ειδική περίπτωση της εικόνας που προέρχεται από τη δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών. Αναλύονται οι φόρμες, οι γραμμές τα τρισδιάστατα μοντέλα, η πολυγωνική και η παραμετρική δημιουργία τους. Αναφέρονται οι βασικές αρχές της μοντελοποίησης και της ψηφιακής γλυπτικής και ο σχεδιασμός χαρακτήρων και σκηνικών. Αναλύονται τα στοιχεία φως, σκιά, χρώμα και υφή και περιγράφονται οι αρχές της φωτοαπόδοσης καθώς επίσης η μη φωτορεαλιστική απόδοση και οι μεικτές τεχνικές. Παρουσιάζονται οι μέθοδοι επεξεργασίας των μοντέλων, η βασική κίνηση (οργανική και μηχανική) και απομορφοποίηση. Αναλύεται η έννοια της εικονικής σκηνοθεσίας και της κάμερας στον τρισδιάστατο χώρο. Γίνεται αναφορά σε ειδικές κατηγορίες ψηφιακού περιεχομένου (π.χ. particles, dynamic simulations). Παρουσιάζονται οι τεχνικές μεταφοράς από το φυσικό στον τρισδιάστατο χώρο (3D scan, motion capture). Γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα προγράμματα με έμφαση σε αυτά ανοιχτού κώδικα.
Linguistic Editors: Pantazi, Zoi
Graphic Editors: Meli, Anna
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6084
Bibliographic Reference: Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. (2015). Τα ψηφιακά εργαλεία καλλιτεχνικής έκφρασης που αφορούν στις νέες εικόνες (τρισδιάστατα γραφικά) [Chapter]. In Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. 2015. Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη. [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6084
Language: Greek
Is Part of: Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη.
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions