Adobe PDF (2.22 MB)
Title Details:
Τα βασικά ψηφιακά εργαλεία καλλιτεχνικής επεξεργασίας και διαχείρισης της εικόνας
Authors: Santorinaios, Matthaios
Zoi, Stavroula
Dimitriadi, Nefeli
Diamantopoulos, Taxiarchis
Bardakos, Giannis
Reviewer: Makris, Dimitrios
Subject: HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > VISUAL ARTS
HUMANITIES AND ARTS > ARTS AND LETTERS > PERFORMING ARTS
Keywords:
Image Recording Tools
Digital Image
Bitmap Image
Vector Image
Moving Image
2D Animation
Digital Management Of Image
Tools
Software
Description:
Abstract:
Παρουσιάζεται η εικόνα και η αξιοποίησή της στην ψηφιακή τέχνη. Αναλύονται οντολογικά οι ψηφιογραφικές και οι διανυσματικές, ακίνητες και κινούμενες εικόνες, ως προς τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες επεξεργασίας και διαχείρισής τους, με σκοπό την ένταξή τους σε σύνθετα καλλιτεχνικά έργα (κυρίως διαδραστικά). Παρουσιάζονται τρόποι καταγραφής μιας ψηφιακής εικόνας από την πραγματικότητα, καθώς και νεότεροι μηχανισμοί οι οποίοι έχουν πλέον ενταχθεί στην καλλιτεχνική δημιουργία (π.χ. κάμερες κινητών τηλεφώνων, ειδικές κάμερες τύπου GoPro, ή webcams). Αναλύεται η σχέση της εικόνας με το κείμενο. Παρουσιάζονται λογισμικά και εργαλεία επεξεργασίας της ακίνητης, κινούμενης και σύνθετης εικόνας. Τέλος, θίγεται το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων της εικόνας και της εύρεσης και αξιοποίησης ελεύθερων εικόνων.
Linguistic Editors: Pantazi, Zoi
Graphic Editors: Meli, Anna
Type: Chapter
Creation Date: 2015
Item Details:
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/6083
Bibliographic Reference: Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. (2015). Τα βασικά ψηφιακά εργαλεία καλλιτεχνικής επεξεργασίας και διαχείρισης της εικόνας [Chapter]. In Santorinaios, M., Zoi, S., Dimitriadi, N., Diamantopoulos, T., & Bardakos, G. 2015. Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη. [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://hdl.handle.net/11419/6083
Language: Greek
Is Part of: Από τις σύνθετες τέχνες στα υπερμέσα και τους νέους εικονικούς-δυνητικούς χώρους. Ένα εγχειρίδιο για τον καλλιτέχνη που ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη.
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions