DSpace

Πληροφορίες Τίτλου
Τίτλος: Τροφογνωσία
Υπότιτλος: Περιγραφική Χημεία & Τεχνολογία Τροφίμων
Συγγραφείς:Ανδρικόπουλος, Νικόλαος
Κριτικός Αναγνώστης: Πολυσίου, Μόσχος
Σχολές/Τμήματα: ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Θέμα: 
Λέξεις-κλειδιά: 
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΦΥΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΙΔΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΑΛΑ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΖΩΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Περιγραφή
Περίληψη: 
Το βιβλίο είναι δομημένο με το Προοίμιο την Εισαγωγή, την Κύρια Ύλη με 35 κεφάλαια και το Παράρτημα. Όλα τα κεφάλαια περιέχουν παραγράφους, σχήματα, πίνακες και διαγράμματα ροής για την ευχερέστερη διάκριση και κατανόηση της ύλης.

Το «ΠΡΟΟΙΜΙΟ» περιέχει σύντομη αναφορά στις διακρίσεις, στους συμβολισμούς και στις ισομέρειες των οργανικών ενώσεων που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των δομών των χημικών ενώσεων συνήθεις σε χρήση στη Χημεία Τροφίμων.

Η «ΕΙΣΑΓΩΓΗ» περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες και διακρίσεις της Επιστήμης των Τροφίμων, αναφορά στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων καθώς και αναφορά στις γενικές ρεολογικές ιδιότητες των τροφίμων.

Η «ΚΥΡΙΑ ΥΛΗ» του βιβλίου είναι ομαδοποιημένη σε 3 ΕΝΟΤΗΤΕΣ, η κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από διάφορα ΜΕΡΗ. Στο κάθε ΜΕΡΟΣ έχουν ομαδοποιηθεί τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ομοειδούς περιεχομένου όπου το κάθε Κεφάλαιο αποτελεί ένα αυτοτελές γνωστικό αντικείμενο.

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ I «ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» υπάγονται τα αντικείμενα που περιγράφουν τα μάκρο- και μίκρο- συστατικά των τροφίμων ένα προς ένα. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει 2 ΜΕΡΗ, ως ακολούθως.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ «ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ» περιλαμβάνει τα ακόλουθα 5 ΜΕΡΗ, το κάθε ένα από τα οποία περιέχει τις γνώσεις για κάθε ένα ξεχωριστό είδος τροφίμου ή για κάθε μία ιδιαίτερη ομάδα ομοειδών τροφίμων. Για το κάθε είδος τροφίμου δίνονται η «χημεία τροφίμου» (ορισμοί, διακρίσεις, σύσταση, ιδιότητες) και η «τεχνολογία τροφίμου» (παραλαβές, επεξεργασία)

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» περιλαμβάνει τα ακόλουθα 3 ΜΕΡΗ το καθένα από τα οποία περιέχει είτε ιδιαίτερες κατηγορίες, είτε ιδιαίτερες επεξεργασίες και κατεργασίες των τροφίμων.Τ

έλος, στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» δίνονται περιληπτικά οι αρχές του μεταβολισμού των θρεπτικών υλών στον οργανισμό, καθώς και ο ρόλος των θρεπτικών υλών στην διατροφή.
Ημερομηνία Δημιουργίας: 2015
Πληροφορίες Τεκμηρίου
Είδος Τεκμηρίου: Σύγγραμμα
URI: http://hdl.handle.net/11419/4696
ISBN: 978-960-603-489-3
ID Ευδόξου: 320365
Βιβλιογραφική Αναφορά:Ανδρικόπουλος, Ν., 2015. Τροφογνωσία. [ηλεκτρ. βιβλ.] Αθήνα:Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Διαθέσιμο στο: http://hdl.handle.net/11419/4696
Γλώσσα: Ελληνικά
Αποτελείται από: 1. ΤΑ ΛΙΠΟΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
2. ΚΥΡΙΑ ΛΙΠΟΕΙΔΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ (ΛΙΠΑΡΑ)
3. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΥΛΩΝ
4. ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (ΣΑΚΧΑΡΑ)
5. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ
6. ΑΜΙΝΟΞΕΑ
7. ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ)
8. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
9. ΤΟ ΝΕΡΟ
10. ΛΟΙΠΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
11. ΙΣΟΠΡΕΝΟΕΙΔΗ
12. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
13. ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
14. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΙΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ
15. ΦΥΤΙΚΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ
16. ΖΩΙΚΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΑ ΛΙΠΗ
17. ΤΟ ΓΑΛΑ
18. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
19. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΝΖΥΜΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
20. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
21. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ
22. ΛΟΙΠΑ ΦΥΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ
23. ΚΡΕΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
24. ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
25. Ο ΟΙΝΟΣ
26. ΛΟΙΠΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
Άδεια Χρήσης: Αναφορά - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα
Σχετικά Μαθήματα: 
1. ΧΗΜΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ [ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ]
2. ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ [ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ]
3. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ [ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ]
4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι [ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ]
5. ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ [ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ]
6. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ [ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ]
7. ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(Θ) [ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ]
8. ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ [ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ]
9. ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ [ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ]
10. ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι [ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ]
Τύπος έκδοσης: Εκδόσεις Κάλλιπος
Εμφανίζεται στις συλλογές:Ιατρικές Επιστήμες και Επιστήμες της Ζωής

Thumbnail

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:

Μορφότυπο Μέγεθος Περιγραφή
Adobe PDF11,76 MB-KατεβάστεΔείτε

Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα

Όροι χρήσης HEAL-Link © 2015

HEAL-Link NTUA GRNET European Union EDULLL ESPA