Adobe PDF (11.76 MB)
Brochure
Download
Title Details:
Τροφογνωσία
Other Titles: Περιγραφική Χημεία & Τεχνολογία Τροφίμων
Authors: Andrikopoulos, Nikolaos
Reviewer: Polysiou, Moschos
Subject: MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > HEALTH SCIENCES > NUTRITIONAL SCIENCES > DIETETICS
NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > CHEMISTRY > BIOCHEMISTRY > PROTEINS
NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > CHEMISTRY > BIOCHEMISTRY > ENZYMOLOGY
MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > HEALTH SCIENCES > NUTRITIONAL SCIENCES
MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > HEALTH SCIENCES > NUTRITIONAL SCIENCES > DIETETICS
MEDICINE AND HEALTH SCIENCES, LIFE SCIENCES, BIOLOGICAL SCIENCES > HEALTH SCIENCES > NUTRITIONAL SCIENCES > DIETETICS > VITAMINS
Keywords:
Food Chemistry
Food Technology
Plant Foods
Animal Foods
Food Ingedients
Food Management
Food Additives
Special Meals
Food Cooking
Nutritional Items
Description:
Abstract:
Το βιβλίο είναι δομημένο με το Προοίμιο την Εισαγωγή, την Κύρια Ύλη με 35 κεφάλαια και το Παράρτημα. Όλα τα κεφάλαια περιέχουν παραγράφους, σχήματα, πίνακες και διαγράμματα ροής για την ευχερέστερη διάκριση και κατανόηση της ύλης.

Το «ΠΡΟΟΙΜΙΟ» περιέχει σύντομη αναφορά στις διακρίσεις, στους συμβολισμούς και στις ισομέρειες των οργανικών ενώσεων που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των δομών των χημικών ενώσεων συνήθεις σε χρήση στη Χημεία Τροφίμων.

Η «ΕΙΣΑΓΩΓΗ» περιλαμβάνει τις βασικές έννοιες και διακρίσεις της Επιστήμης των Τροφίμων, αναφορά στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων καθώς και αναφορά στις γενικές ρεολογικές ιδιότητες των τροφίμων.

Η «ΚΥΡΙΑ ΥΛΗ» του βιβλίου είναι ομαδοποιημένη σε 3 ΕΝΟΤΗΤΕΣ, η κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από διάφορα ΜΕΡΗ. Στο κάθε ΜΕΡΟΣ έχουν ομαδοποιηθεί τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ομοειδούς περιεχομένου όπου το κάθε Κεφάλαιο αποτελεί ένα αυτοτελές γνωστικό αντικείμενο.

Στην ΕΝΟΤΗΤΑ I «ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» υπάγονται τα αντικείμενα που περιγράφουν τα μάκρο- και μίκρο- συστατικά των τροφίμων ένα προς ένα. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει 2 ΜΕΡΗ, ως ακολούθως.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ «ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ» περιλαμβάνει τα ακόλουθα 5 ΜΕΡΗ, το κάθε ένα από τα οποία περιέχει τις γνώσεις για κάθε ένα ξεχωριστό είδος τροφίμου ή για κάθε μία ιδιαίτερη ομάδα ομοειδών τροφίμων. Για το κάθε είδος τροφίμου δίνονται η «χημεία τροφίμου» (ορισμοί, διακρίσεις, σύσταση, ιδιότητες) και η «τεχνολογία τροφίμου» (παραλαβές, επεξεργασία)

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» περιλαμβάνει τα ακόλουθα 3 ΜΕΡΗ το καθένα από τα οποία περιέχει είτε ιδιαίτερες κατηγορίες, είτε ιδιαίτερες επεξεργασίες και κατεργασίες των τροφίμων.Τ

έλος, στο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ» δίνονται περιληπτικά οι αρχές του μεταβολισμού των θρεπτικών υλών στον οργανισμό, καθώς και ο ρόλος των θρεπτικών υλών στην διατροφή.
Type: Undergraduate textbook
Creation Date: 2015
Item Details:
ISBN 978-960-603-489-3
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr
Handle http://hdl.handle.net/11419/4696
Bibliographic Reference: Andrikopoulos, N. (2015). Τροφογνωσία [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. http://hdl.handle.net/11419/4696
Language: Greek
Consists of: 1. ΤΟ ΝΕΡΟ
2. ΚΥΡΙΑ ΛΙΠΟΕΙΔΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ (ΛΙΠΑΡΑ)
3. ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (ΣΑΚΧΑΡΑ)
4. ΑΜΙΝΟΞΕΑ
5. ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ)
6. ΑΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
7. ΙΣΟΠΡΕΝΟΕΙΔΗ
8. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
9. ΛΟΙΠΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
10. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΙΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ
11. ΦΥΤΙΚΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ
12. ΖΩΙΚΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΑ ΛΙΠΗ
13. ΤΟ ΓΑΛΑ
14. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
15. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΝΖΥΜΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
16. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
17. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ
18. ΛΟΙΠΑ ΦΥΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ
19. ΚΡΕΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
20. ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
21. Ο ΟΙΝΟΣ
22. ΤΑ ΛΙΠΟΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
23. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΥΛΩΝ
24. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ
25. ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
26. ΛΟΙΠΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions