Adobe PDF (15.74 MB)
EPUB (49.82 MB)
Download
Table of Contents - Adobe PDF (449.41 kB)
Brochure
Download
User comments
Title Details:
Τράπεζα θεμάτων στη γενική ανόργανη χημεία
Authors: Liodakis, Stelios
Kordatos, Konstantinos
Mavropoulos, Avraam
Reviewer: Kollia, Konstantina
Subject: NATURAL SCIENCES AND AGRICULTURAL SCIENCES > CHEMISTRY > INORGANIC CHEMISTRY
Keywords:
General Inorganic Chemistry
Multiple Choice
Problems
Description:
Abstract:
Το προτεινόμενο βιβλίο θα αποτελέσει συμπληρωματικό βοήθημα για την εμπέδωση του μαθήματος της Γενικής Ανόργανης Χημείας. Είναι προφανές ότι η Γενική Ανόργανη Χημεία δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε χημικούς, αφού επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, όπως μηχανικοί και τεχνολόγοι, αντλούν ολοένα και περισσότερο στοιχεία για την πρόοδο των εργασιών τους. Με το παραπάνω σκεπτικό, το βιβλίο αυτό θα γραφτεί με απλότητα και σαφήνεια, ώστε να ωφελήσει τους νεοεισερχόμενους σπουδαστές από διαφορετικές σχολές.
Η δημιουργία τράπεζας ερωτήσεων- ασκήσεων - προβλημάτων στην Ανόργανη Χημεία έχει διπλό όφελος. Πρώτον υποβοηθεί τους σπουδαστές στην ευχερέστερη ανάγνωση, κατανόηση και εμπέδωση του μαθήματος. Δεύτερον διευκολύνει τους διδάσκοντες, αφού μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας πλούσιας πηγής θεμάτων για την εξέταση των σπουδαστών.
Στο Α΄ μέρος θα προτάσσεται επιγραμματικά η θεωρία
Στο Β’ μέρος του βιβλίου θα καταγραφούν ερωτήσεις κλειστού τύπου (πολλαπλής επιλογής, σωστού-λάθους) και ερωτήσεις ανοικτού τύπου (ανάπτυξης, σύντομης απάντησης και υπολογιστικά προβλήματα). Σε κάθε κεφάλαιο θα χαράσσονται αρχικά οι στόχοι, ενώ η ακολουθούμενη ροή των ερωτήσεων ταξινομείται ανά τύπο ερώτησης και με διαβάθμιση δυσκολίας. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου θα προτείνονται δοκιμασίες (test), ώστε να διαγνωσθεί η επίτευξη των στόχων. Ο βαθμός επίδοσης στην παραπάνω δοκιμασία θα σχολιάζεται θετικά ή αρνητικά και θα παραπέμπει, είτε σε επανάληψη και περαιτέρω άσκηση στο ίδιο κεφάλαιο, είτε στο επόμενο κεφάλαιο.
Στο Γ’ μέρος του βιβλίου θα δίνονται οι απαντήσεις και οι λύσεις των προβλημάτων. Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται όταν η επιλογή ή απάντηση στα ερωτήματα που τίθενται στο Α’ μέρος του βιβλίου είναι λανθασμένη. Στην περίπτωση αυτή το βιβλίο θα παραθέτει επεξηγήσεις και παραδείγματα, θα παραπέμπει στην ανάγνωση καθορισμένων χωρίων από βασικά συγγράμματα ή ηλεκτρονικούς ισότοπους (sites). Ακόμα, θα δίνονται διαδραστικές δράσεις, ώστε να εξαλειφθεί η παρανόηση και αποκατασταθεί η εμπέδωση.
Type: Undergraduate textbook
Creation Date: 2015
Item Details:
ISBN 978-960-603-264-6
License: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr
DOI http://dx.doi.org/10.57713/kallipos-863
Handle http://hdl.handle.net/11419/1241
Bibliographic Reference: Liodakis, S., Kordatos, K., & Mavropoulos, A. (2015). Τράπεζα θεμάτων στη γενική ανόργανη χημεία [Undergraduate textbook]. Kallipos, Open Academic Editions. https://dx.doi.org/10.57713/kallipos-863
Language: Greek
Consists of:
1. Η ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ
2. Η ΚΥΜΑΤΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ
3. ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΤΡΟΧΙΑΚΩΝ
4. ΠΟΛΥΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑΚΑ ΑΤΟΜΑ
5. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
6. ΙΟΝΤΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ
7. ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΟΠΟΛΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ
8. Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΤΡΟΧΙΑΚΩΝ
9. ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ
10. ΔΙΑΜΟΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
11. ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΠΟΛΙΚΟ ΔΕΣΜΟ - ΘΕΩΡΙΑ ΔΕΣΜΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ
Number of pages 300
Publication Origin: Kallipos, Open Academic Editions
User comments
There are no published comments available!